Vår stjerneelev – Mabel Ward gjorde rent bord

Det er ikke daglig kost at en elev avslutter tre år på studiesespesialiserende med et vitnmål bestående av kun toppkarakterer. Altså: En lang rekke fag fra Vg1, Vg2 og Vg3 med kun  karakteren 6! Mabel Ward har klart det, og vi, og hennes medelever er svært stolte av henne. Hun forteller at hun har jobbet hardt og målbevisst, at hun har fulgt opp samtlige fag og at hun har vært fornøyd med undervisningen i samtlige fag. Hun kan med stolthet si at hun ikke har prøvd å snakke eller krangle  seg til høye karakterer, men at hun har brukt mye energi på å knekke kodene for hvert enkelt fag. Hun oppnådde da også seksere i begge eksamensfagene sine fra Vg1 og Vg2. Hun presterte også til en klar sekser da hun var oppe i prøvemuntlig med rektor som sensor. Da la hun fram en oppgave om Kurdistan på linje med en hvilken som helst erfaren journalist. Imponerende!

Mabel Ward, som til tross for det engelske navnet, er helnorsk har gått et år på internsajonal skole i Brasil. Der lærte hun litt om gode arbeidsvaner. Hun snakker dårlig portugisisk for tiden fordi språket er blitt erstattet med spansk. Neste år reiser hun med en venninne til Colombia og Brasil dersom koronasituasjonen tillater dette.

På spørsmål om hva hun skal bruke alle sekserne til, smiler hun lurt. Så kommer det: "Jeg vil studere psykologi." Og en ting er klart: Studiested kan hun velge fritt.

Nyhetsarkiv