Svært vellykket studietur til Brussel

Elevene som har valgt linjen Internasjonal Kommunikasjon, reiser hvert år på studietur til Brussel. Turen er et  ledd i opplæringen i fagene Politikk og menneskerettigheter og Samfunnsfaglig engelsk, og mange læreplanmål dekkes av besøkene vi foretar på forskjellige institusjoner i EU-hovedstaden. I år  hadde vi en knallgod forelesning av en MEP i EU-parlamentet i tilegg til en flott omvisning i hele parlamentsbygningen. Deretter dro vi rett til Norway House som inneholder den norske ambassade i Belgia og er hovedkvarteret for Norges representanter i EØS-sammenheng. Mange norske ministere og politikere er innom for å prøve å påvirke beslutningene som blir tatt i EU og som kan ha innvirkning på Norge. Her fikk vi en flott presentasjon av en av de fast ansatte.

Klassen var også så heldig å bli invitert til Armenias ambassade i Brussel. Der møtte vi selveste ambassadøren som fortalte mye om Armenias forhold til Europa og EU, om Armenias økonomi, om fløyelsrevolusjonen i landet - og ikke minst om folkemordet på armenerne i 1915 -1918. Elevene var svært ivrige og hadde mange spørsmål. Vi var også på besøk på forskjellige NGOs (ikke-statlige organisasjoner), der elevene fikk intervjue talspersoner i mindre grupper.

Belgia er ikke bare EU, så vi fikk med oss en omvisning på en helt spesiell ølfabrikk. Her produseres øl etter en gammel metode, som gjør at ølet blir sukkerfritt, og dermed får en helt spesiell smak. Man kan heller ikke reise til Belgia uten å få med seg at landet befinner seg på topp i verden når det gjelder sjokolade, så dermed var vi innom en sjokladeprodusent hvor elevene fikk lage sine egne sjokoladevarianter. En tur til vakre Antwerpen var også på agendaen. Her var det en omvisning i byen, tid for litt shopping og felles middag på en av byens fineste restauranter med beliggenhet rett ved den flotte elven Schelde.

Nyhetsarkiv